Hjälp från vård har inte funkat så bra. Dom viftar oftast bort problemen.

För många är toalettbesök något som bara sker. För mig är det annorlunda, jag har alltid haft problem med förstoppning.

 

Det var alltid värst på natten, dagen innan och dagen efter.

Alla timmar av väntan på att bajset kanske skulle komma ut.

Alla skakande stunder med rädsla för att bajsa, för att det skulle göra ont.

Mamma och pappa som bytte skift för att sällskapa mig på toaletten.

Det är bättre nu, men det kommer alltid tillbaka i vågor. Ibland större, ibland mindre.

Jag kommer nog alltid ha en ansträngd relation till toaletter och bajs.

 

Det märks väldigt lätt på mig när jag är förstoppad.

Jag blir typ som en zombie. Hängig och trött, till och med lite gröngrå i ansiktet. När jag väl kan bajsa blir jag hungrig, frusen och skakar. Men också piggare efter att det äntligen släppt.

 

När jag blev adopterad av mina nya föräldrar visade sig problemen med magen redan första kvällen när vi var på hotellet. Jag fick sitta på toa och mamma och pappa fick hjälpa mig. Nu kan man skratta åt alla de stunderna när bajset stökat till med problem. Som när vi skulle bo på ett fint och lyxigt hotell i Paris, bredvid Triumfbågen och det blev stopp i toaletten. Då vi fick gå ut på stan ett tag och spola igen när vi kom hem.

 

Obehagskänslan av att inte kunna styra min kropp, inte ens kunna bajsa när jag så väl känner att jag behöver det. Obehagskänslan av att sitta på toaletten i timmar för att jag får en känsla av att det kan vara på gång. Obehagskänslan precis när jag har bajsat och samtidigt blir tömd på all min energi så att jag går därifrån skakandes.

 

Hjälp från vård har inte funkat så bra. Dom viftar oftast bort problemen.

Jag vill kunna tömma tarmen så snabbt som möjligt men också på det minst obehagliga sättet så det slipper göra ont. När jag väl sitter på toaletten med hård mage är det antingen microlax eller att äta och dricka som gäller.

 

Idag har jag lärt mig förhålla mig till min bråkiga mage, även om jag aldrig fått någon diagnos. Jag måste vara extra noga med att äta mycket av sådant som får magen att bli lösare men också tänka extra mycket på att äta sådant som gör att magen blir hårdare. Idag går jag i 7:an och jag har tider att följa, vilket leder till att jag inte kan sitta på toaletten hur länge som helst och vänta ut bajskorven.  Om jag behöver gå på toa när jag inte kan, exempelvis i skolan, blir det bara värre. Det är svårt att hålla ut tills jag kan gå iväg för då har ju problemet redan startat.

 

Min mage är en del av min kropp, men #helajag påverkas dagligen av mina besvär. Men jag kämpar på, ingen dag ska min mage få knäcka mig!!